Γ. Στουρνάρας: Σε καλύτερη πορεία η οικονομία

Ορκίστηκε ο νέος διοικητής της ΤτΕ
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 14:00
UPD:14:50
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ορκίστηκε σήμερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Την πεποίθηση ότι τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για μια καλύτερη οικονομία, ένα υπόδειγμα καλύτερης οικονομικής ανάπτυξης, εξέφρασε ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας και τόνισε πως η νομισματική σταθερότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου μοντέλου ανάπτυξης.

«Θεωρώ ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καλύτερη πορεία» και «από τη θέση μου θα βοηθήσω προς όφελος του ελληνικού λαού», ανέφερε ο νέος κεντρικός τραπεζίτης.

Ο κ. Στουρνάρας ορκίστηκε νωρίτερα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ως διοικητής της ΤτΕ.

Υποδιοικητής αναλαμβάνει ο Ιωάννης Παπαδάκης, ενώ η έτερη θέση του υποδιοικητή παραμένει κενή, καθώς η θητεία της πρώην υποδιοικήτριας Ελένης Λουρή τερματίστηκε στις 20 Ιουνίου.

Η κάλυψη της θέσης προϋποθέτει τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, το οποίο θα εισηγηθεί αρμοδίως στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, το Γενικό Συμβούλιο δεν μπορούσε να συγκροτηθεί σε σώμα πριν ορκιστεί ο κ. Στουρνάρας. Επομένως η θέση αναμένεται να καλυφθεί τις επόμενες ημέρες.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα