BNP Paribas : Eπέκταση στην καταναλωτική πίστη της Κϊνας

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2004 10:15

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ πίστη της Κίνας, της ταχύτερα αναπτυσσομένης οικονομίας στον κόσμο, ενδέχεται να επεκταθεί η δεύτερη σε μέγεθος γαλλική τράπεζα – από πλευράς περιουσιακών στοιχείων – BNP Paribas SA, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Baudouin Prot.

Ηδη η τράπεζα δραστηριοποιείται στην εν λόγω αγορά μέσω joint ventures, με τη διαχείριση κεφαλαίων, αλλά και τη συνεργασία της με εταιρείες. Η Citigroup Inc. ο μεγαλύτερος οίκος χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο και η HSBC Holdings Plc, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, εργάζονται για την ανάπτυξη της καταναλωτικής πίστης στην Κίνα, όπου οι αποταμιεύσεις ιδιωτών ανέρχονται σε 1,4 τρισ. δολάρια.

«Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους, προκειμένου να επεκταθούμε στον τομέα καταναλωτικής πίστης και της δανειοδότησης ιδιωτών στην Κίνα», ανέφερε ο Prot, 53 χρονών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Παρίσι, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, συμπληρώνοντας : «Θέλουμε η BNP να έχει μερίδιο αγοράς εκτός Ευρώπης, καθώς οι εργασίες συρρικνώνονται στις ΗΠΑ και την Ασία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα