Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 19:41
UPD:19:46
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Συνεδρίαση με δύο πρόσωπα ήταν η σημερινή στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας για ακόμη μία ακόμη φορά την «εξάρτηση» της από τις αμερικανικές αγορές. Ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες ξεκίνησαν ανοδικά, δείχνοντας ότι βάζουν ένα τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί, το κλίμα άλλαξε όταν στη Wall Street εκδηλώθηκαν τάσεις ρευστοποίησης.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,02% στις 6.735 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,64% στις 9.805 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,47% στις 4.440 μονάδες.
 
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,06% στις 341,78 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι δέκα σήμερα σημείωσαν απώλειες.
 
Στο ταμπλό, Standard Chartered υποχώρησε κατά 4,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό κέρδος το πρώτο τρίμηνο χρήσης θα υποχωρήσει πιθανότατα κατά 20%, εξαιτίας των χαμηλών αποδόσεων του επενδυτικού τμήματος και της αύξησης των προβληματικών δανείων.

Η Barclays υποχώρησε κατά 6,5%, μετά την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της η γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα παραπλάνησε θεσμικούς επενδυτές.

Στον αντίποδα, στο +6% βρέθηκε η London Stock Exchange, η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά της Frank Russell, αντί τιμήματος 2,7 δισ. δολαρίων, με στόχο να επεκταθεί στους κλάδους των funds. Το βρετανικό χρηματιστήριο ανέφερε ότι η εξαγορά θα επηρεάσει θετικά τα κέρδη του 12μήνου.

Κέρδη 4,2% και για την εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος που εδρεύει στο Γιβραλτάρ, Bwin.Party, μετά τη διάψευση ότι επίκειται διάσπαση της ή πώληση της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα