Διέκοψε το διήμερο πτωτικό σερί η Wall Street

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 23:29
UPD:23:34
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Να διακόψουν το διήμερο πτωτικό σερί κατάφεραν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για το ΑΕΠ και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 16.867,51 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,68% στις 4.379,76 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,49% στις 1.959,53 μονάδες.
 
Στο ταμπλό, η Monsanto ενισχύθηκε κατά 5%, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της χρονιάς στα 5,10-5,20 δολάρια, από 5-5,20 δολάρια προηγουμένως. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.
 
Στο +5,5% βρέθηκε η CBS μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ότι η Aereo καταστρατήγισε τα δικαιώματα της εταιρείας. Η Aereo προσπάθησε να πουλήσει προγράμματα που μεταδίδονταν από το κανάλι χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 2,9% αναθεωρήθηκε ο ρυθμός συρρίκνωσης της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο, έναντι του 1% που ήταν η αρχική εκτίμηση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές του 2009.
 
Ο ρυθμός αύξησης των καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες αποτελούν και την κύρια πηγή της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, μειώθηκε στο 1% από 3%, εξαιτίας κυρίως της μείωσης των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα, οι εξαγωγές μειώθηκαν, επίσης, περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ η αύξηση των αποθεμάτων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στα 45,9 δισ. δολ. από 51,6 δισ. δολαρια. Οι τελικές πωλήσεις παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών, εν τω μεταξύ, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, καταγράφοντας τελικά πτώση 1,3% αντί για αύξηση 0,6%.
 
Επίσης, πτώση 1% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, εξαιτίας της πτώσης των παραγγελιών στρατιωτικών εξοπλισμών. Οι παραγγελίες εμφανίζονται ενισχυμένες κατά 0,6% - αν δεν υπολογιστεί ο στρατιωτικός κλάδος, καθώς σχεδόν όλα τα άλλα αγαθά διαρκείας είδαν τις πωλήσεις του να αυξάνονται.

Επίσης, στις 61,2 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης υπηρεσιών PMI στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, έναντι 58,1 μονάδων το Μάιο. Πρόκειται για την υψηλότερη άνοδο του δείκτη από τον Οκτώβριο του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα