Χαμηλότερες πωλήσεις για τις προμηθεύτριες φαρμακοβιομηχανιών

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2004 09:26

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ με τη μείωση των πωλήσεών τους βρίσκονται οι τρεις μεγαλύτερες προμηθεύτριες της Ευρώπης, Degussa AG, DSM NV και Lonza AG, των υλικών που χρησιμοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς οι τελευταίες, συμπεριλαμβανομένης της Roche Holding AG και της Novartis AG, αυξάνουν τη δική τους παραγωγή υλικών.

H Roche, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φαρμάκων κατά του καρκίνου, αποκάλυψε τον Ιούνιο τα σχέδιά της για επένδυση ύψους 800 εκατ. ελβετικών φράγκων (643 εκατ. δολ.) για επέκταση των εργοστασίων της στην Ελβετία και τη Γερμανία, τα οποία θα παράγουν τα συστατικά εκείνα που χρησιμοποιεί η ίδια για την παραγωγή των φαρμάκων κατά του καρκίνου, Avastin και Herceptin.

Όπως η Roche, έτσι και η Novartis, αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα στη Βρετανία και την Ελβετία, προκειμένου να παράγει το φάρμακο Diovan για τις καρδιοπάθειες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Satoshi Sugimoto.

Οι επενδύσεις των φαρμακοβιομηχανιών άρχισαν στο πλαίσιο της απροθυμίας να μοιραστούν την τεχνολογία με τους προμηθευτές τους, κάτι το οποίο θα παρατείνει τη συρρίκνωση της βιομηχανίας συστατικών για τη φαρμακοβιομηχανία ύψους 10 δισ. ευρώ (12,3 δισ. δολ.) περίπου κατά 1/3, σύμφωνα με τον Peter Pollak, ανεξάρτητο σύμβουλο του φαρμακευτικού κλάδου, στην Ελβετία. «Η μείωση του κόστους είναι αναπόφευκτη», συμπλήρωσε ο ίδιος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα