ΕΒΕΘ: Ζητά την απόσυρση του ρυθμιστικού σχεδίου Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 16:45
UPD:16:52
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

«Το παράδοξο, αλυσιτελές και αντιφατικό συνίσταται στο γεγονός ότι ένας υπερκείμενος σχεδιασμός έχει νομικά ελάσσονα ισχύ έναντι του υποκείμενου», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος.

Την απόσυρση των διατάξεων του ρυθμιστικού σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη, ζητά το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΒΕΘ), με επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Στην επιστολή του ΕΒΕΘ τονίζεται ότι το νομοσχέδιο διαθέτει πολλές αντιφάσεις και ατέλειες, οι οποίες - εάν τελικώς ψηφιστεί - θα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος του ΕΒΕΘ, πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι το νομοσχέδιο συντάχθηκε με βάσει τα δεδομένα πριν την «έλευση» της κρίσης. Επίσης υποστηρίζει ότι σε αυτό υπάρχουν πολλές βασικές διατάξεις, που αναφέρονται ουσιαστικά στην εκτελεστική επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως ...καταργείται με το νόμο 4350/2014, με ημερομηνία 30.06.2014.

«Το παράδοξο, αλυσιτελές και αντιφατικό συνίσταται στο γεγονός ότι ένας υπερκείμενος σχεδιασμός έχει νομικά ελάσσονα ισχύ έναντι του υποκείμενου», σημειώνει ο κ. Μπακατσέλος.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα