Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και τα οποία έδειξαν, ότι το κυβερνών κόμμα έχασε λιγότερες έδρες στη Βουλή, από ό,τι προβλεπόταν, επιτρέποντας στον πρωθυπουργό Junichiro Koizumi, να εφαρμόσει πολιτικές, οι οποίες θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Οι μετοχές της Μizuho Financial Group Inc. και της Nippon Telegraph & Telephone Corp. οδηγούσαν την άνοδο και στους 33 κλάδους που απαρτίζουν τον δείκτη Topix. Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,4% και ο Topix 1,5% στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα.

«Είναι ένα ιδανικό αποτέλεσμα για την αγορά μετοχών», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 8,6 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Daiwa SB Investments Ltd. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Δεν υπήρξαν αλλαγές στην πολιτική ηγεσία ούτε και αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική».

Το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας απέσπασε 49 έδρες έναντι 50 εδρών της αντιπολίτευσης στην Ιαπωνία. Η εφημερίδα Yomimuri την εβδομάδα που πέρασε, ανέφερε, ότι οι έδρες που θα παρει το κυβερνών κόμμα, θα είναι 42 και η αντιπολίτευση 55 έδρες.

Αλλού στην Ασία, η εταιρεία Posco της Ν. Κορέας, οδηγούσε την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εταιρειών του κλάδου της μεταλλουργίας, καθώς έντονη είναι η αισιοδοξία, ότι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα της χώρας, ενδέχεται να εμφανίσει υψηλότερα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, περιορίζοντας τις ανησυχίες που επικρατούν ότι η ανάπτυξη της κλάδου ενδέχεται να περιοριστεί.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 1,1%, φθάνοντας στις 91,39 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας σημείωναν πτώση, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, την Κίνα, τη Ν. Κορέα, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα