Folli Follie: Έναρξη διάθεσης εγγυημένων ανταλλάξιμων τίτλων 249,5 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 10:38
UPD:10:41
Folli Follie

Την έναρξη της διάθεσης, από την 100% θυγατρική της FF Group Finance Luxembourg SA, των εγγυημένων ανταλλάξιμων τίτλων ποσού 249,5 εκατ. ευρώ λήξης το 2019, ανακοίνωσε η Folli Follie.

Οι τίτλοι θα είναι ανταλλάξιμοι με μετατρέψιμες ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν από τη Folli Follie, οι οποίες θα αναπαράγουν τα οικονομικά στοιχεία των τίτλων, οι οποίοι  αυτόματα θα μετατρέπονται σε κοινές μετοχές της εταιρείας, με την επιφύλαξη του δικαιώματός της για εξόφληση με καταβολή μετρητών.

Το μεγαλύτερο τμήμα της διάθεσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού της Folli Follie, το οποίο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους χρηματοδότησης για την εταιρεία, καθώς επίσης και σε επιμήκυνση του χρονικού ορίζοντα της χρηματοδότησής της. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο των καθαρών εσόδων της διάθεσης για γενικούς εταιρικούς σκοπούς με στόχο τη χρηματοδότηση της ταχείας επέκτασης του ομίλου καθώς επίσης και για ενδεχόμενη αγορά ιδίων μετοχών.

Οι τίτλοι θα εκδοθούν στο 100% του αρχικού ποσού έκδοσής τους με αξία 100.000 ευρώ έκαστος, διάρκειας 5 ετών και το επιτόκιο αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1% - 1,75% ετησίως, πληρωτέο στο τέλος εκάστου εξαμήνου. Η τιμή μετατροπής αναμένεται να καθορισθεί με premium 30% - 35% πάνω από τη μέση σταθμισμένη τιμή των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μεταξύ της έναρξης και της τιμολόγησης της διάθεσης. Η τιμή μετατροπής θα υπόκειται στις συνήθεις αναπροσαρμογές σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των τίτλων.

Η FF Group Finance Luxembourg SA θα έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει το σύνολο των Τίτλων (i) στις ή μετά την 24 Ιουλίου 2017 σε τιμή ίση με το αρχικό τους κεφάλαιο πλέον δεδουλευμένων τόκων, εφόσον η συνολική αξία των υποκείμενων Μετοχών υπερβαίνει το 130% του αρχικού κεφαλαίου των τίτλων για συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή (ii) σε οποιαδήποτε στιγμή, εάν το 15% ή λιγότερο του αρχικού κεφαλαίου των τίτλων που αρχικώς εκδόθηκαν παραμένει ανεξόφλητο.

Η Deutsche Bank και η Morgan Stanley ενεργούν από κοινού ως Διοργανωτές της διάθεσης. H περίοδος εγγραφής των θεσμικών επενδυτών στο βιβλίο υποβολής προσφορών θα ξεκινήσει αμέσως και αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό στη συνέχεια και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από 24 Ιουνίου 2014.

Η Folli Follie προτίθεται να υποβάλει αίτηση για την εισαγωγή των τίτλων προς διαπραγμάτευση στο Open Market (Freiverkehr) της αγοράς του Χρηματιστηρίου Αξιών της Φρανκφούρτης εντός 90 ημερών από την ημερομηνία διακανονισμού. Οι τελικοί όροι της διάθεσης αναμένεται να ανακοινωθούν στις 24 Ιουνίου 2014.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα