Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2004 18:48

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του τομέα ημιαγωγών από τη Merrill Lynch σε συνδυασμό με την υποχώρηση της Wall Street οδήγησαν σε πτώση τους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Παράλληλα, πολλοί επενδυτές διστάζουν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών. Αυτή την εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι επιδόσεις δευτέρου τριμήνου των αμερικανικών κολοσσών Intel, Johnson & Johnson, Citigroup και Apple.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.360 μονάδες μειωμένος κατά 0,8%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.651,6 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,5% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.892,2 μονάδες με απώλειες 0,8%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη των συνεδριάσεων οι τίτλοι των ολλανδικών εταιρειών ASML και Philips Electronics υποχωρούσαν κατά 3,9% και 1,08% αντιστοίχως.

Απώλειες, της τάξεως του 1,6%, κατέγραψε και η μετοχή της Volkswagen έπειτα από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel”, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στην τρέχουσα χρήση.

Μεγαλύτερη πτώση, άνω του 2%, σημείωσε ο τίτλος της GlaxoSmithKline. Η Smith Barney αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω την τιμή – στόχο για τη μετοχή της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα