EY: Κεφαλαιακές αυξήσεις βλέπει μία στις τρεις τράπεζες της Ευρωζώνης

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 14:01
UPD:14:06

Σε έρευνα μεταξύ 294 τραπεζών σε όλη την Ευρώπη που διεξήχθη τον Μάρτιο, 22 δήλωσαν ότι αναμένουν να προχωρήσουν σε κεφαλαιακές αυξήσεις μετά τις ασκήσεις αντοχής.

Σχεδόν το ένα τρίτο των τραπεζών της Ευρωζώνης θεωρούν ότι πιθανόν θα χρειασθεί να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους για να ανταπεξέλθουν στις επικείμενες ασκήσεις αντοχής (stress test), όπως προκύπτει από έρευνα της Ernst & Young.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα μεταξύ 294 τραπεζών σε όλη την Ευρώπη που διεξήχθη τον Μάρτιο, 22 δήλωσαν ότι αναμένουν να προχωρήσουν σε κεφαλαιακές αυξήσεις μετά τις ασκήσεις αντοχής και 43 ανέφεραν ότι «πιθανόν να χρειασθεί αυτό».

Το 30% των τραπεζών της Ευρωζώνης δεν απέκλεισαν την αύξηση των κεφαλαίων τους, ενώ το 8% πιστεύει ότι θα χρειαστεί. Οι γερμανικές τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι δεν θα αναγκασθούν να προχωρήσουν σε αυτό τον δρόμο, αντίθετα με τις ισπανικές τράπεζες που πιστεύουν λιγότερο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, περίπου το 30% των τραπεζών αναμένουν ότι θα αυξήσουν φέτος τις προβλέψεις τους έναντι επισφαλών δανείων, με τις ισπανικές και τις αυστριακές τράπεζες να θεωρούν πιο πιθανό ότι θα προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα