Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 08:01
UPD:08:27

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., μετά το σχόλιο του τμήματος της Citigroup Inc., Smith Barney, που αναθεώρησε προς τα κάτω τη θέση μερίδας εταιρειών παραγωγής chip.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της τρίτης σε μέγεθος παραγωγού κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, σημείωναν απώλειες, μετά τις προβλέψεις της Merrill Lynch & Co. για την πορεία της εταιρείας και τα περιθώρια κέρδους τα οποία προβλέπεται να μειωθούν, λόγω της υποχώρησης των πωλήσεων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 900 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, έχανε 0,7%, φθάνοντας στις 89,01 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης έχει χάσει συνολικά από την περασμένη Τρίτη 2,4%, μετά την ανακοίνωση της Intel Corp. για το περιθώριο κέρδους της το τρέχον έτος, το οποίο θα είναι χαμηλότερο των εκτιμήσεών της, αλλά και της εισήγησης της Merrill Lynch για την καθοδική πορεία της βιομηχανίας των ημιαγωγών σε διεθνές επίπεδο.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 1,8%, φθάνοντας στις 723,10 μονάδες, τη στιγμή που Taiex στην Ταϊβάν έχανε ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 5.510,37 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Topix υποχωρούσε κατά 0,6%, φθάνοντας στις 1.144,13 μονάδες. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της UFJ Holdings Inc., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι η τιμή για την πιθανή εξαγορά της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας, θα είναι υψηλότερη από τις εκτιμήσεις μερίδας επενδυτών.

Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα