Το Χ.Α. θερμαίνεται με νέες εισαγωγές

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 12:14
UPD:12:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ισχυρό μήνυμα επιστροφής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στέλνουν οι επιχειρήσεις, θεωρώντας το ως βασική πηγή χρηματοδότησης. Επιπλέον, η αγορά των εταιρικών ομολόγων εμφανίζει δυναμικά στοιχεία αναζωπύρωσης, όχι μόνο από εισηγμένες, αλλά και εταιρείες εκτός χρηματιστηριακής αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», στο τελικό στάδιο έγκρισης βρίσκεται αίτηση εισηγμένης εταιρείας της Κύριας Αγοράς, η οποία θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου ύψους 5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες τρεις μη εισηγμένες εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για αντίστοιχες κινήσεις οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται εντός της εβδομάδας να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο για αύξηση κεφαλαίου και εισαγωγή των τίτλων στο Χ.Α. της Άνεμος Ελληνική Τεχνοδομική. Επίσης, εντός της εβδομάδος η εποπτική αρχή θα δώσει το πράσινο φως στην αύξηση κεφαλαίου και εισαγωγή στην ΕΝ.Α ΣΤ.ΕΠ της Algae Farms, της εταιρείας που θα εγκαινιάσει τη νέα αγορά, η οποία απευθύνεται σε μικρομεσαίες και start ups αλλά καινοτόμες επιχειρήσεις.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα