Sony Ericsson : Κέρδη το β' τρίμηνο, απέσπασε μερίδιο από τη Νokia

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 11:31

ΚΕΡΔΗ για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, εμφάνισε η Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Sony Corp. και της Ericsson AB, αποσπώντας μερίδιο από τη Nokia, με τα ιδιαίτερα δημοφιλή κινητά με κάμερα.

Η Sony Ericsson, η πέμπτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής κινητών στον κόσμο, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο καθαρά κέρδη 89 εκατ. ευρώ (110 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας 88 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν στο 1,5 δισ. ευρώ από 1,13 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών της SME Direkt.

Η εταιρεία, παίρνει τους χρήστες από τη Nokia, την ηγέτιδα του κλάδου για έξι χρόνια, με τα μοντέλα που κατασκεύασε με έγχρωμες οθόνες, κάμερα και άλλα εξτρά. Το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα της Gartner Inc., η Sony Ericsson, ξεπέρασε και την LG Electronics Inc. της Ν. Κορέας, στην αγορά κινητών παγκοσμίως.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 113 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 102 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 αναλυτών της SME Direkt προβλεπόταν να εμφανίσει προ φόρων κέρδη 97 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι και η Nokia θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματά της. Οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να υποχώρησαν κατά 5,1%, φθάνοντας στα 6,66 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση 4,3%, φθάνοντας στα 651 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με 10 οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg News.

H Sony Ericsson επέστρεψε στην κερδοφορία μετά την αύξηση των πωλήσεων, οι οποίες διεύρυναν το μερίδιο αγοράς της σε παγκόσμιο επίπεδο και στο 5,6%, σύμφωνα με την Gartner.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα