Hennes & Mauritz : 15% η αύξηση των πωλήσεων τον Ιούνιο

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 11:49
UPD:18:54

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 15% - και με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους - σημείωσαν τον Ιούνιο οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, Hennes & Mauritz AB, μετά τη δημιουργία νέων καταστημάτων στο Τορόντο του Καναδά, αλλά και την επιστροφή των καταναλωτών στην αγορά, μετά από τις διακοπές του Μαΐου.

Τα κέρδη της, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυξήθηκαν μετά την αύξηση του 7% που σημείωσαν τον Μάϊο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της και με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιανουάριο του 2003. Κατά μέσον όρο, 12 οικονομικοί αναλυτές της SME Direkt εκτιμούσαν ότι η αύξηση θα ήταν σε ποσοστό της τάξης 16%.

Η Hennes και η Inditex SA – ισπανική ανταγωνίστριά της – επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέες αγορές, αυξάνοντας τα κέρδη τους. Η σουηδική εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε χώρες όπως η ΗΠΑ, η Πολωνία και η Δημοκρατία της Τσεχίας, τη στιγμή που η Arteixo και η Inditex σκοπεύουν να επεκταθούν περισσότερο στην Ιαπωνία και στη Δυτική Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ιταλία.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδιζαν μισή κορώνα, φθάνοντας στις 192 κορώνες η μία στις 10:06' π.μ. στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 13%, περίοδο κατά την οποία οι μετοχές της Inditex κέρδισαν ποσοστό 17%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα