Nokia : Προβλέπει μείωση πωλήσεων και καθαρών κερδών

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 13:51

ΜΕΙΩΣΗ των πωλήσεων και των καθαρών της κερδών ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει το τρίτο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Nokia Oyj, μετά τη μείωση της τιμής πώλησης των προϊόντων της, προκειμένου να περιορίσει τον έντονο ανταγωνισμό που δέχεται. Η μετοχή της υποχωρούσε κατά 12%.

Τα κέρδη της ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, θα υποχωρήσουν από οκτώ έως 10 σεντς, έναντι 17 σεντς ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Ελσίνκι. Οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο, ενδέχεται να κυμανθούν από 6,6 δισ. έως 6,8 δισ. ευρώ, από 6,87 δισ. ευρώ που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Τα κέρδη της Nokia συρρικνώνονται, καθώς η Motorola Inc., η Siemens AG και η LG Electronics Inc., παράγουν τηλέφωνα με έγχρωμες οθόνες και κάμερες, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 712 εκατ. ευρώ (880 εκατ. δολ.) ή 15 σεντς ανά μετοχή, από 624 εκατ. ευρώ ή 13 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, όταν το κόστος του περιορισμού των θέσεων εργασίας περιόρισε τα κέρδη κατά έξι σεντς. Οι πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό 5%, φθάνοντας στα 6,64 δισ. ευρώ από 7,02 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της Nokia υποχωρούσαν τουλάχιστον 1,36 ευρώ, φθάνοντας στα 10 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 10,09 ευρώ η μία στη 1:14 μ.μ. στο Ελσίνκι, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα