Προσωρινή ματαίωση της διαδικασίας συγχώνευσης ΕΛΒΑΛ και ΕΤΕΜ

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 19:10
UPD:19:19
elval.gr

Στη ματαίωση, στην παρούσα φάση, της διαδικασίας συγχώνευσης προχωρούν οι διοικήσεις των εταιρειών ΕΛΒΑΛ ΑΕ και ΕΤΕΜ ΑΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη, κατόπιν της κοινοποίησης στην ΕΛΒΑΛ ΑΕ, για λογαριασμό και της απορροφούμενης ΕΤΕΜ ΑΕ, του με αριθμ. Πρωτ. Κ2 -3024/12.06.2014 εγγράφου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο οποίο αναφέρεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ερμηνευτική εγκύκλιο για το άρθρο 54 του Νόμου 4172/2013, βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω συγχώνευση και ενδέχεται, μετά την έκδοση της αναμενόμενης εγκυκλίου, να παραστεί ανάγκη αναμόρφωσης του ως άνω σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των νομίμων εκπροσώπων των ως άνω εταιρειών υπεγράφη την 22.05.2014 σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, το οποίο καταχωρίσθηκε την 12.06.2014 στο Γ.Ε.ΜΗ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

«Η διαδικασία θα ξεκινήσει εκ νέου, μετά την έκδοση της αναμενόμενης εγκυκλίου, η οποία πάντως, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις αξίες των συγχωνευομένων εταιρειών, οπότε δεν θα μεταβληθεί και η σχέση ανταλλαγής», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα