Suedzucker AG : 3,6% αύξηση των καθαρών κερδών

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2004 14:09

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 3,6%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ζάχαρης στον κόσμο, Suedzucker AG. Η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, προβλέπει περαιτέρω αύξηση μέσα στο έτος, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Πολωνίας.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, το τρίμηνο που έληξε τον Μάϊο, αναρριχήθηκαν στα 75,7 εκατ. ευρώ (94 εκατ. δολ.) ή 39 σεντς ανά μετοχή, από 73,1 εκατ. ευρώ ή 36 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίησης, φθάνοντας στο 1,13 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Theo Spettmann επεκτείνεται στην αγορά της Πολωνίας και δημιουργεί εκεί παράρτημά της, το οποίο παράγει κατεψυγμένες πίτσες και επεξεργασμένα φρούτα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να μειώσει τις επιχορηγήσεις στους καλλιεργητές ζαχαρότευτλων κατά το 1/3 μέχρι το 2008 και να περιορίσει τις αναλογίες της παραγωγής (quotas) κατά 16%.

Η ζάχαρη, αποτελεί περίπου τα 3/4 των συνολικών πωλήσεων της Suedzucker, το 56% της οποίας ανήκει σε συνεργαζόμενους καλλιεργητές ζαχαρότευτλων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην αγορά ζάχαρης της Πολωνίας – την τρίτη σε μέγεθος παραγωγό ζάχαρης στην Ευρώπη, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία - κατέχει μερίδιο 25%.

Οι μετοχές της Suedzucker υποχωρούσαν κατά 43 σεντς, ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στα 15,77 ευρώ η μία, στις 11:08' π.μ. στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξίας να φθάνει τα περίπου 2,8 δισ. ευρώ. Συνολικά από τις 22 Ιουνίου η μετοχή έχει υποχωρήσει σε ποσοστό περίπου 7%, εξ αιτίας των περιορισμών που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα