Ισπανία: Μείωση φόρου εισοδήματος, αμετάβλητος ο ΦΠΑ

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 17:37
UPD:17:41
EPA/MARTIN GERTEN

Βάσει του νέου νομοσχεδίου ο φόρος εισοδήματος θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 12,5% από το 2015.

Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μείωση φόρων εισοδήματος ενέκρινε η ισπανική κυβέρνηση «αγνοώντας» ταυτόχρονα τις συμβουλές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου ο φόρος εισοδήματος θα μειωθεί κατά μέσο όρο κατά 12,5% από το 2015, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη γενική μείωση των φόρων για όλους: μισθωτούς, επιχειρήσεις και οικογένειες. Μια μεταρρύθμιση που επιδιώκει, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε η ισπανική κοινωνία για να αντιμετωπίσει την κρίση, όχι μόνο να την αποζημιώσει για τις θυσίες της αλλά επίσης να προωθήσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», υποστήριξε η κ. Σάενθ δε Σανταμαρία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προϋπολογισμούς Κριστόμπαλ Μοντόρο υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αυξήσει τον ΦΠΑ, εκτός από κάποιες πολύ περιορισμένες αλλαγές που αφορούν τα απορρυπαντικά, οι οποίες «συνδέονται με την εφαρμογή των ευρωπαϊκών αποφάσεων».

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι πλήρως συμβατές με το πρόγραμμα περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος», έσπευσε να διαβεβαιώσειο υπουργός Οικονομίας Λουίς δε Γκίντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα