Σε ρυθμούς... παραγώγων η Wall Street

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 16:47
UPD:17:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
Ανοδικό είναι το ξεκίνημα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τους αμερικανικούς δείκτες, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη και οδεύοντας προς νέα ιστορικά υψηλά. 
 
Ειδικότερα, στις 16:45, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,09% στις 16.938,76 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδος 0,06% στις 4.361,72 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,10% στις 1.961,52 μονάδες.
 
Σήμερα αναμένεται πάντως μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα, δεδομένου του ότι λήγουν τέσσερις σειρές παραγώγων. Το quadruple witching, όπως ονομάζεται, συμβαίνει κάθε τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου, του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όταν και λήγουν ταυτόχρονα τα δικαιώματα προαίρεσης (options) επί των δεικτών, τα options μετοχών, τα futures για μεμονωμένες μετοχές (SSF) και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) επί των χρηματιστηριακών δεικτών.
 
Στο ταμπλό, η Oracle υποχωρεί κατά 4,8%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δ' 3μηνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 3,65 δισ. δολάρια, από 3,81 δισ. δολα΄ρια ένα χρόνο νωρίτερα. 
 
Σήμερα κλείνει μία εβδομάδα που ο βασικός καταλύτης για τις αγορές ήταν οι διαβεβαιώσεις της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Τζάνετ Γέλεν, ότι τα επιτόκια θα πραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για αρκετό χρονικό διάστημα. Η δέσμευση αυτή αποτελεί σημαντικό καταλύτη για τους επενδυτές καθώς εξασφαλίζουν φθηνή ρευστότητα. 
 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα