Αντ. Σαμαράς: Αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 12:10
UPD:14:09
SOOC/Νίκος Λυμπερτάς

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα του χθες έχουν γίνει σήμερα πρωτογενή πλεονάσματα ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικονομία θα κλείσει φέτος με θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Νέο κάλεσμα για επενδύσεις απηύθυνε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του φόρουμ Ναυτιλιακής, Επενδυτικής και Εμπορικής Συνεργασίας Ελλάδας  - Κίνας, τονίζοντας πως η χώρα μας βγαίνει από την κρίση και είναι «αξιόπιστος και ιδιαίτερα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Όπως είπε, η Ελλάδα βγαίνει από την οδυνηρή κρίση της τελευταίας πενταετίας, ενώ έχει κλειδώσει οριστικά και η παραμονής της στο ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα του χθες έχουν γίνει σήμερα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικονομία θα κλείσει φέτος με θετικό ρυθμό ανάπτυξης και πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης περνάμε για πρώτη φορά σε φάση ανάκαμψης.

ΝΕΡΙΤ

«Μπαίνουμε σε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, από τους ταχύτερους σε όλη την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

AMNAWEBTV

Υπενθύμισε τέλος, πως από 1ης Ιουλίου η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, ως κίνητρο για την προσέλκυση επενδύσεων.  

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον των Κινέζων για τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και το αεροδρόμιο στο Καστέλλι Κρήτης. 

«Εκτός από τα λιμάνια υπάρχουν και τα αεροδρόμια, όπως στην Αθήνα και το Καστέλι Ηρακλείου, τα οποία αποτελούν αντικείμενο επενδυτικού και κατασκευαστικού ενδιαφέροντος για την Κίνα», σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα που έχουν για την Ελλάδα οι προοπτικές τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συμπληρώνοντας πως έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα βίζας και πλέον μένει μόνο το θέμα της απεθείας αεροπορικής σύνδεσης Κίνας – Ελλάδας.

Επίσης, εστίασε στα ενεργειακά ζητήματα, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει διπλό πλεονέκτημα αφού όχι μόνο διαθέτει πολύ πλούσια ενεργειακά αποθέματα, αλλά δεσπόζει και στους νέους δρόμους μεταφοράς ενέργειας στη Μεσόγειο.

«Ο Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί όχι μόνο εμπορικός και μεταφορικός κόμβος αλλά και ενεργειακός κόμβος. Αυτά πιστεύω ενδιαφέρουν την Κίνα και επενδυτικά και γεωπολιτικά», κατέληξε. 

Λι Κετσιάνγκ: Οι σκιές της κρίσης διαλύονται

«Η φιλία αποδεικνύεται στα δύσκολα και η δική μας φιλία έχει δοκιμαστεί από τον χρόνο και τις δυσκολίες», δήλωσε από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Εκτίμησε παράλληλα ότι στην Ελλάδα «οι σκιές της κρίσης διαλύονται σταδιακά» και πρόσθεσε πως «ήδη είναι ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Αναφορικά με το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Κετσιάνγκ είπε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια του κόσμου και πως σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου θα ωφεληθούν και η Ελλάδα και η Κίνα και η Ευρώπη.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα