Royal Philips : Στόχος η ανάκαμψη των πωλήσεων

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2004 10:32

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ των πωλήσεων μετά από τρία χρόνια συνεχούς μείωσής τους, στοχεύει ο επικεφαλής της Royal Philips Electronics NV, Gerard Kleisterlee, αυξάνοντας τον ιατρικό εξοπλισμό, τα έσοδα και επιδιώκοντας συγχωνεύσεις.

«Πρέπει οπωσδήποτε να υπερβούμε τις πωλήσεις των 30 δισ. ευρώ (37,1 δισ. δολ.) τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Kleisterlee σε συνέντευξη που παρεχώρησε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Αμστερνταμ.

Την περασμένη Τρίτη, η Philips είχε ανακοινώσει ότι ενδέχεται φέτος να υπερβεί τα 30 δισ. ευρώ σε πωλήσεις από 29 δισ. ευρώ που είχε πραγματοποιήσει το 2003. Οι πωλήσεις της Philips, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών για το ευρύ καταναλωτικό κοινό και της τρίτης μεγαλύτερης παραγωγού ημιαγωγών, είχε εμφανίσει το 2000 πωλήσεις ύψους 37,9 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη σε τριμηνιαία βάση για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και πλέον αυτήν την εβδομάδα, μετά την ανάκαμψη των πωλήσεων για επίπεδες οθόνες τηλεοράσεων και chip.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1891, κατασκευάζοντας ηλεκτρικούς λαμπτήρες, ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν σε 616 εκατ. ευρώ από 42 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο και οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας τα 7,28 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα