Στα χαμηλότερα επίπεδα τετραμήνου το δολάριο έναντι του ευρώ

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2004 16:10

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς τα «χλιαρά» στοιχεία για την αμερικανική οικονομία δείχνουν στις αγορές ότι η Federal Reserve θα είναι υπομονετική όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

«Με το βάρος του οικονομικού και του εμπορικού ελλείμματος στους ώμους της, η αγορά συνεχίζει να χρειάζεται θετικές οικονομικές εκπλήξεις από τις ΗΠΑ, ώστε το δολάριο να μην δεχθεί περαιτέρω πιέσεις», εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, μετά και την εξασθένηση που παρουσίασαν οι πωλήσεις λιανικής και η βιομηχανική παραγωγή, ενίσχυσαν τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Federal Reserve θα παραμείνει «πιστή» στην πολιτική των συγκρατημένων αυξήσεων των επιτοκίων.

Στις 15:49 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,24130 δολάρια από 1,2449 δολάρια/ευρώ το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα ήταν στα 134,2700 γιεν. Ευρώ από 135,33 αργά το βράδυ την Παρασκευή. Θετικά επηρεάζει το γιεν η αισιοδοξία για αύξηση των τοποθετήσεων των ξένων επενδυτών στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα