Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις μεταρρυθμίσεις

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 11:34
UPD:11:36
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας κατά τις δηλώσεις του με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα προσηλωμένη και πιστή στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν καθώς είναι το μοναδικό μέσο εξόδου από την κρίση, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, μετά από συνάντησή του με τον επίτροπο Γιοχάνες Χαν.

Από την πλευρά του ο κ. Χαν τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters. Μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Επίσης ο κ. Χαν προσέθεσε ότι «όλοι μαζί, από κοινού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των επαφών του με τον κ. Χαν, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι συζήτησαν για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται καθώς και της νέας προγραμματικής περιόδου και στόχος είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Τα εργαλεία του ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα