Υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2004 08:15
UPD:08:16

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται το γιέν στην Ασία, καθώς ο δείκτης Nikkei σημειώνει απώλειες οδεύοντας προς τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι εβδομάδων.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρούσε κατά 1,8% διευρύνοντας τις απώλειές του μέσα στο μήνα σε ποσοστό 5%. Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν 15,2 δισ. γιέν (140 εκατ. δολ.) ιαπωνικών μετοχών την εβδομάδα που έληξε στις 9 Ιουλίου, 92% λιγότερα από ό,τι την προηγούμενη εβδομάδα και τα λιγότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών την περασμένη Πέμπτη.

Ο χαμηλότερος Nikkei επηρεάζει το γιέν, ανέφερε ο Tsutomu Soma της Okasan Securities Co. Στο Τόκυο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά συναλλάγματος και παραγώγων εδώ και 15 χρόνια, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να έχεις πολύ θάρρος για να αγοράσεις γιέν τη στιγμή που οι τιμές των μετοχών στην Ιαπωνία υποχωρούν».

Εναντι του δολαρίου το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 108,64 γιέν στη 1:34' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα από 108,25 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ, το γιέν υποχώρησε στα 135,12 από 134,63 γιέν.

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Alan Greenspan, θα επαναλάβει ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στη σταδιακή αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2437 από 1,2444 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες το αμερικανικό νόμισμα έφθασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 2 Μαρτίου έναντι του ευρώ και στο 1,2461 δολ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα