Κίνα-Βρετανία: Επιχειρηματικές συμφωνίες 30 δισ. δολ.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 15:32
UPD:15:36
REUTERS/ANDREW WINNING

Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού επιβεβαιώνει δε το τέλος της τριετούς διπλωματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Θιβέτ.

Η συμφωνία - μαμούθ, ύψους 20 δισ. δολαρίων, στον τομέα υγροποιημένου φυσικού αερίου και οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της θέσης του Λονδίνου στις offshore συναλλαγές του γιουάν κυριαρχούν στην επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κεκιάγκ, στη Βρετανία, η οποία άρχισε χθες επισήμως.

Βασικός σκοπός του ταξιδιού είναι η ενίσχυση των εμπορικών δεσμών μεταξύ της Κίνας και της Βρετανίας, καθώς και η υπογραφή επιχειρηματικών συμφωνιών, ύψους 30 δισ. δολαρίων. Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού επιβεβαιώνει δε το τέλος της τριετούς διπλωματικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Θιβέτ.

Μεταξύ των επιχειρηματικών συμφωνιών που επρόκειτο να υπογραφούν στη διάρκεια του ταξιδιού του κ. Λι στη Βρετανία συγκαταλέγεται η συμφωνία, ύψους 20 δισ. δολαρίων, της ΒΡ για την προμήθεια της κινεζικής China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) με υγροποιημένο φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Μπομπ Ντάντλεϊ.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα