Σύσκεψη για ενεργειακά θέματα υπό τον Ευ. Βενιζέλο

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 15:01
UPD:15:21
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στην ατζέντα ήταν, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία παραχώρησης αδειών έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες (φωτογραφία αρχείου).

Ενεργειακά θέματα συζητήθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου ΠΕΚΑ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη. 

Στην ατζέντα ήταν, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία παραχώρησης αδειών έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την πολιτική αγωγών και χώρων αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Επιπλέον, στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην προοπτική δημιουργίας νέων εναλλακτικών οδεύσεων, όπως, για παράδειγμα, ο κεντρικός διάδρομος Αιγαίου - Βαλτικής.

Ειδική αναφορά έγινε τέλος στην κρισιμότητα που έχει η εθνική υποδομή της Ρεβυθούσας και η προοπτική αναβάθμισής της, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά, συνολικά, για την περιφερειακή ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα