Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα για τη Wall Street

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 23:26
UPD:23:33
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη τελικά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, παρακάμπτοντας τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό και την αγορά ακινήτων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 16.808,49 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,37% στις 4.337,23 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,22% στις 1.941,99 μονάδες.
 
Στο ταμπλό, η Medtronic ενισχύθηκε κατά 2,5%, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύσταση της σε overweight, από equal weight προηγουμένως, μετά  την ανακοίνωση ότι συμφωνήθηκε η εξαγορά της Covidien, έναντι τιμήματος 42,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Ανοδικά έκλεισε μεταξύ ο τεχνολογικός κλάδος, με την Netflix να κλείνει στο +3%, μετά την έναρξη της κάλυψης της από την Morgan Stanley με τη σύσταση overweight.

Κέρδη και για τις διαδικτυακές πλατφόρμες λιανικών πωλήσεων. Η E*Trade κέρδισε 8%, η Charles Schwab ενισχύθηκε κατά 5,7% και η TD Ameritrade Holding κατά 5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αξιόλογη άνοδο σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, για δεύτερη συνεχή μήνα, τον Μάιο, με το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από το φθινόπωρο του 2012.
 
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% τον προηγούμενο μήνα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Στο τελευταίο 12μηνο, ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 2,1%. Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 0,9%, ενώ οι τιμές στα είδη διατροφής ενισχύθηκαν κατά 0,5%.
 
Επίσης, πτώση 6,5% καταγράφηκε στις ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, το Μάιο, αφού διαμορφώθηκαν στο 1 εκατομμύριο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Εμπορίου. Οι άδειες για νέες κατασκευές, που αποτελεί ένδειξη της μελλοντικής ζήτησης, μειώθηκε κατά 6,4%, στις 991.000, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό σε επίπεδο 4 μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα