Roche : Διπλάσια κέρδη το α' εξάμηνο της χρήσης

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 10:09

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη βιομηχανία διαγνωστικών τεστ και φαρμάκων κατά του καρκίνου στον κόσμο, Roche Holding AG, μετά την αύξηση της ζήτησης για το σκεύασμα κατά του καρκίνου του αίματος, Mabther και της ηπατίτιδας C, Pegasus, αντιστοίχως.

Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 2,83 δισ. ελβετικά φράγκα (2,27 δισ. δολ.) από 1,44 δισ. ελβετικά φράγκα που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας προς τους δημοσιογράφους στα κεντρικά της γραφεία στην Ελβετία. Τα αποτελέσματά της ήταν υψηλότερα των προβλέψεων των επτά οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, oι οποίοι εκτιμούσαν, ότι αυτά θα ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 2,59 δισ. ελβετικά φράγκα.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία δεν ανακοινώνει αποτελέσματα σε τριμηνιαία βάση.

Τα λειτουργικά της κέρδη θα υπερβούν το 22% των πωλήσεών της φέτος, δύο χρόνια νωρίτερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της. Φέτος ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων φαρμάκων θα υπερβεί την ανάπτυξη του κλάδου και θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 7%, λόγω της συνταγογράφησης του Pegasus και της παραγωγής των φαρμάκων κατά του καρκίνου Avastin και Tarceva.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, η Roche μείωσε το χρέος της κατά 4,1 δισ. ελβετικά φράγκα κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.

«Η Roche πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει, ενώ υπερέβη και τους πιο σημαντικούς», δήλωσε ο επικεφαλής της Franz Humer, 58 ετών.

Οι μετοχές της εταιρείας, χωρίς δικαίωμα ψήφου που διαπραγματεύονται περισσότερο, σημείωσαν αύξηση τεσσάρων σεντίμ, ποσοστό 3,3%, φθάνοντας στα 127 ελβετικά φράγκα η μία κατά το χθεσινό τους κλείσιμο στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα