ΕΚΤ: Συνεχίζονται επ' αόριστον οι πράξεις παροχής ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 13:01
UPD:13:06
EPA/Boris Roessler

Στο μέλλον, η ΕΚΤ θα αξιολογεί, σε τακτική βάση, την ανάγκη για πράξεις παροχής ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ.

Την επ' αόριστον συνέχιση των πράξεων παροχής ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ, διάρκειας μίας εβδομάδας, και μετά την 31η Ιουλίου 2014, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, αποφάσισε να συνεχίσει να προσφέρει τις πράξεις παροχής ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ διάρκειας μίας εβδομάδας μετά τις 31 Ιουλίου 2014 μέχρι νεωτέρας.

Στο μέλλον, η ΕΚΤ θα αξιολογεί, σε τακτική βάση, την ανάγκη για πράξεις παροχής ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ. Θα λάβει υπόψη το γεγονός ότι οι πρόσφατα συσταθείσες μόνιμες γραμμές swap έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για την παροχή ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ προς τους αντισυμβαλλομένους, εφόσον αυτό δικαιολογείται από τις συνθήκες της αγοράς.

Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα για τις πράξεις παροχής ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ για τους επόμενους τρεις μήνες θα δημοσιευθεί στο δικτυακό τόπο της ΕΚΤ και θα ενημερώνεται σε μηνιαία βάση. Οι ενέργειες λαμβάνουν τη μορφή των συναλλαγών επαναγοράς έναντι αποδεκτών ασφαλειών και πραγματοποιούνται οι διαδικασίες δημοπρασίας σταθερού επιτοκίου με πλήρη κατανομή.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα