Αργεντινή: Δεν θα κηρύξουμε στάση πληρωμών

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 11:17
UPD:11:24
REUTERS/HANDOUT

«Η Αργεντινή δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών. Έχουμε αποδείξει τη βούλησή μας να διαπραγματευτούμε. Καταλήξαμε σε μια συμφωνία με τη Repsol, συνάψαμε επίσης μια συμφωνία με τη Λέσχη των Παρισίων», δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής σε τηλεοπτική της ομιλία.

Τη διαβεβαίωση ότι η Αργεντινή δεν πρόκειται να αθετήσει την πληρωμή του χρέους της τόνισε η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ, μετά τη δικαστική ανατροπή για το Μπουένος Άιρες απέναντι στα αντισταθμιστικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου.

Παρότι η Κίρχνερ υποσχέθηκε να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων πληρωμών στο 93% των ιδιωτών πιστωτών που είχαν δεχτεί τις αναδιαρθρώσεις του χρέους του 2005 και 2010, άφησε κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τους όρους πληρωμής των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση.

«

EURONEWS
Η Αργεντινή δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών. Έχουμε αποδείξει τη βούλησή μας να διαπραγματευτούμε. Καταλήξαμε σε μια συμφωνία με τη Repsol, συνάψαμε επίσης μια συμφωνία με τη Λέσχη των Παρισίων», δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής σε τηλεοπτική της ομιλία.

Η Αργεντινή θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις του αναδιαρθρωμένου χρέους της, εκ των οποίων η επόμενη δόση 900 εκατομμυρίων στις 30 Ιουνίου.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα