Γύρισμα και θετικό κλείσιμο για τη Wall Street

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 23:37
UPD:23:42
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτογραφία αρχείου.

Μετά από μία συνεδρίαση έντονης νευρικότητας, οι δείκτες στη Wall Street, έκλεισαν τελικά με κέρδη, διατηρώντας κάποιες ελπίδες ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν και πάλι στις ιρακινές υποθέσεις.
 
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 16.781,01 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημείωσε άνοδο 0,24% στις 4.321,11 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,08% στις 1.937,78 μονάδες.
 
Στο ταμπλό, η Covidien σημείωσε άλμα 21%, μετά την ανακοίνωση ότι συμφωνήθηκε η εξαγορά της από την Medtronic, έναντι τιμήματος 42,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.
 
Επίσης, η Williams ενισχύθηκε κατά 19%, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της Access Midstream Partners έναντι του ποσού των 6 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, η Fusion-io υποχώρησε κατά 23%, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της από την SanDisk έναντι 1,1 δισ. δολάρια. Η μετοχή της SanDisk ενισχύθηκε κατά 3,3%.

Τελικά η Medtronic, η οποία σημείωνε σημαντικά κέρδη ενδοσυνεδριακά, υποχώρησε τελικά κατά 1,4%. Σύμφωνα με την  Sanford C. Bernstein το κυοφορούμενο deal με την Covidien, θα δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για την εταιρία.
 
Επίσης, οι αγορές βρίσκονται σε διαδικασία αποτίμησης των νέων στοιχείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ αναθεώρησε στο 2% την εκτίμηση του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2014, από το 2,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση τον Απρίλιο. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να αναμένει ανάπτυξη 3% το 2015.
 
Αν και υπάρχει «ουσιαστική» ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία, δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την πτώση του πρώτου τριμήνου εξαιτίας του βαρύ χειμώνα, ανέφερε το ΔΝΤ.
 
Στην ανάλυση του το ΔΝΤ προειδοποιεί, επίσης, και για τη γήρανση του πληθυσμού της χώρας, η οποία θα επηρεάσει την πορεία της ανάπτυξης, ενώ καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ προβαίνει σε τέτοια σύσταση, την ώρα που ο κατώτατος μισθός δεν ξεπερνά τα 7,25 δολάρια/ώρα.
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, παραμένει σε υψηλά 4 ετών ο μεταποιητικός δείκτης Empire State τον Ιούνιο, αφού ανήλθε στις 19,3 μονάδες έναντι 19 μονάδες που ανήλθε τον Μάιο. Παράλληλα ο δείκτης νέων παραγγελιών σκαρφάλωσε στις 18,4 μονάδες.

Επίσης, σε υψηλό 5 μηνών ανήλθε ο κατασκευαστικός δείκτης NAHΒ που αυξήθηκε στις 49 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 4 μονάδες



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα