ΥΠΑΝ - Στον Εισαγγελέα εταιρείες για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2004 17:11
UPD:17:13

Στον Εισαγγελέα Αγορανομίας για την επιβολή ποινικών κυρώσεων και στις Νομαρχιακές Επιτροπές για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα) παραπέμφθηκαν επτά εταιρείες του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, οι ελεγκτές του ΥΠΑΝ διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων σε καταστήματα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της Αθήνας. Στον αερολιμένα Αθηνών και οι επτά εταιρίες που ελέγχθηκαν, συνελήφθησαν να αισχροκερδούν με ποσοστά έως και 543%.

Όπως διαπιστώθηκε όλες παρέβησαν τον Αγορανομικό Κώδικα καθώς πωλούσαν τα τυποποιημένα συσκευασμένα προϊόντα με μικτό κέρδος 82%-588%, όταν το ανώτατο επιτρεπτό είναι 45%. Ουσιαστικά η υπέρβαση των μικτών κερδών κυμαινόταν από 37%-543%.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν αναψυκτικά σε μεταλλικά κουτάκια, στα οποία αναγράφεται ενδεικτική τιμή, αλλά πωλούσαν αναψυκτικά και χυμούς μόνο σε ποτήρια. Με τον τρόπο αυτό υποχρέωναν τους καταναλωτές στην αγορά ακριβότερων προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα