Νευρικό ξεκίνημα για τη Wall Street

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 16:46
UPD:16:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
Έντονη νευρικότητα και επιφυλακτικότητα επικρατεί κατά την έναρξη των συναλλαγών στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να διαγνώσουν τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και του στρατού στο Ιράκ. 
 
Ειδικότερα, στις 16:44, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,09% στις 16.760,97 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει άνοδο 0,17% στις 4.317,98 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,10% στις 1.938,11 μονάδες.
 
Στο ταμπλό, η Covidien σημειώνει άλμα 27,5%, μετά την ανακοίνωση ότι συμφωνήθηκε η εξαγορά της από την Medtronic, έναντι τιμήματος 42,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.
 
Η Medtronic ενισχύεται κατά 4,4%, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές το deal με την Covidien της επιτρέπει να ανταγωνιστεί την Johnson & Johnson’s στην παγκόσμια αγορά.
 
Επίσης, η Williams ενισχύεται κατά 16%, μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της Access Midstream Partners έναντι του ποσού των 6 δισ. δολαρίων. 
 
Επίσης, οι αγορές βρίσκονται σε διαδικασία αποτίμησης των νέων στοιχείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ αναθεώρησε στο 2% την εκτίμηση του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2014, από το 2,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση τον Απρίλιο. Το ΔΝΤ εξακολουθεί να αναμένει ανάπτυξη 3% το 2015. 
 
Αν και υπάρχει «ουσιαστική» ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία, δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την πτώση του πρώτου τριμήνου εξαιτίας του βαρύ χειμώνα, ανέφερε το ΔΝΤ. 
 
Στην ανάλυση του το ΔΝΤ προειδοποιεί, επίσης, και για τη γήρανση του πληθυσμού της χώρας, η οποία θα επηρεάσει την πορεία της ανάπτυξης, ενώ καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων. Είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ προβαίνει σε τέτοια σύσταση, την ώρα που ο κατώτατος μισθός δεν ξεπερνά τα 7,25 δολάρια/ώρα. 
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, παραμένει σε υψηλά 4 ετών ο μεταποιητικός δείκτης Empire State τον Ιούνιο, αφού ανήλθε στις 19,3 μονάδες έναντι 19 μονάδες που ανήλθε τον Μάιο. Παράλληλα ο δείκτης νέων παραγγελιών σκαρφάλωσε στις 18,4 μονάδες.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα