ΗΠΑ: Αγωγές κατά Citigroup και Bank of America

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 16:06
UPD:16:09
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε μία έμμεση απάντηση σε όσους τις κατηγορούν για υπερβολικά αυστηρή αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι αρχές των ΗΠΑ ετοιμάζονται να δείξουν τα «δόντια» τους και στους αμερικανικούς κολοσσούς της Wall Street.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται έτοιμο να καταθέσει αγωγές πολλών δισεκατομμυρίων κατά των Citigroup και Bank of America, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις δύο τράπεζες για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το αμερικανικό υπουργείο αποφάσισε αναστολή των διαπραγματεύσεων στις 9 Ιουνίου, κρίνοντας ανεπαρκείς τις προσφορές των δύο τραπεζών για διακανονισμό της υπόθεσης και προσανατολίζεται σε αγωγές, οι οποίες θα μπορούσαν να κατατεθούν ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγή με γνώση των διαβουλεύσεων, το υπουργείο ζητεί περισσότερα από 10 δισ. δολάρια από τη Citigroup, η οποία εμφανίζεται διατεθειμένη για διακανονισμό κάτω των 4 δισ. δολαρίων, και περίπου 17 δισ. από την BofA, της οποίας η προσφορά προσεγγίζει τα 12 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα