Προοδευτική: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 15:03
UPD:15:41

Στην κατηγορία «Επιτήρησης» μεταφέρθηκαν οι μετοχές της εταιρείας Προοδευτική ΑΤΕ, με την απ’ αριθμ. 1593 / 10.4.2014 απόφαση του δ.σ. του Χ.Α.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η διοίκηση ελπίζει μετά από διαβουλεύσεις με το ΥΠΟΙΚ, ότι μέχρι τέλη Ιουλίου θα έχει γίνει τουλάχιστον ο συμψηφισμός όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο που θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι την ημερομηνία του συμψηφισμού.

Αναφορικά με την προσφυγή της κοινοπραξίας Προοδευτική ΑΤΕ - Αθηνά ΑΤΕ κατά του ρουμανικού δημοσίου στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (ICC) για το οδικό έργο που είχε αναλάβει να εκτελέσει στην Κραϊόβα Ρουμανίας και τη θετική απόφαση που εξέδωσε το ICC, υποχρεώνοντας το ρουμανικό δημόσιο να καταβάλει στην κοινοπραξία το ποσό των 6,1 εκατ. ευρώ, η εταιρεία εκτιμά ότι θα εισπράξει έως τις 31.12.2014 τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, προκειμένου αυτά να διατεθούν έναντι των υπολοίπων υποχρεώσεων (τράπεζες, πιστωτές, κλπ.).

Σημειώνεται επίσης ότι, μετά την πραγματοποίηση του συμψηφισμού των χρεών και με δεδομένο ότι η εταιρεία θα διαθέτει φορολογική ενημερότητα, θα επιδιώξει να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς για την ανάληψη έργων και υπεργολαβιών.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση για τη χρήση του 2014 εντείνει τις προσπάθειες για την είσπραξη των απαιτήσεών της και τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής διάρθρωσής της, ώστε να μειωθούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι υποχρεώσεις της, να αυξηθεί η ρευστότητά της και με τον τρόπο αυτό να μπορέσει να αποκτήσει ικανοποιητικό κεφάλαιο κίνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Παράλληλα, επιδιώκει συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι, παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία, πέραν από την συνεισφορά τους σε οικονομικούς πόρους, θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και σε άλλους τομείς για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Οι προθέσεις της εταιρείας είναι πλέον να ενεργοποιηθεί σε έργα εκτός της Ελλάδας και επιλεκτικά εντός αυτής, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΡΔ



Σχολιασμένα