SAP AG: 14% αύξηση των καθαρών κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 08:38

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 14% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη τη μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, SAP AG, καθώς κατάφερε να αποκτήσει περισσότερους πελάτες μεσαίου μεγέθους, αποσπώντας έτσι μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Η εταιρεία επανέλαβε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 249 εκατ. ευρώ (305 εκατ. δολ.) από 219 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της στο Internet. Οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 250 εκατ. ευρώ.

«Η περιοχή της Αμερικής και κυρίως των ΗΠΑ, είναι αυτή που συνεχίζει να οδηγεί την άνοδο των εργασιών της SAP και το δεύτερο τρίμηνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της SAP σημείωναν χθες άνοδο σε ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 128,07 ευρώ η μία στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Συνολικά το τελευταίο δωδεκάμηνο κέρδισαν 31%, ενώ ο δείκτης DAX στη Γερμανία σημείωσε κατά την ίδια χρονική περίοδο αύξηση της τάξης του 18%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κάποια από τα αποτελέσματά της, νωρίτερα, μετά από τις ανακοινώσεις ανταγωνιστριών της, όπως την PeopleSoft και τη Siebel Systems Inc., οι οποίες ανέφεραν ότι αρκετές από τις παραγγελίες τους καθυστέρησαν κατά το τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα