AstraZeneca Plc : 25% αύξηση των κερδών το β' τρίμηνο

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 14:05

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 25%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της υπ' αριθμόν δύο φαρμακοβιομηχανίας της Βρετανίας, AstraZeneca Plc, καθώς πούλησε περισσότερα σκευάσματα Nexium.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 833 εκατ. δολ. ή 50 σεντς ανά μετοχή, έναντι 666 εκατ. δολ. ή 39 σεντς ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Επτά οικονομικοί αναλυτές του Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της ΑstraZeneca θα ανήρχοντο σε περίπου 809 εκατ. δολ. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%, φθάνοντας στα 5,29 δισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Tom McKillop, 61 ετών, προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι το νέο φάρμακο για μείωση της χοληστερόλης, Crestor, μπορεί να φθάσει τον στόχο που έχει τεθεί με μερίδιο 20% στην αγορά των 20 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία βασίζεται στα σκευάσματα Nexium, Crestor και Iressa, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της και να αυξήσει τις πωλήσεις του Prilosec, η οποία έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Η AstraZeneca, της οποίας οι μετοχές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 21% το 2003, μετά το λανσάρισμα του φαρμάκου της κατά της χοληστερόλης στις ΗΠΑ, έχουν υποχωρήσει φέτος συνολικά σε ποσοστό 11%, καθώς οι πωλήσεις του σκευάσματος απογοήτευσαν μερίδα επενδυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα