Εμπορική Τράπεζα: Σύσταση προγράμματος ομολογιακών δανείων ΕΜΤΝ

Εκδοση 10ετούς Ευρω-Ομολόγου Μειωμένης Εξασφάλισης
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2004 15:59

Τη σύσταση προγράμματος ομολογιακών δανείων ΕΜΤΝ και την έκδοση 10ετούς Ευρω-Ομολόγου Μειωμένης Εξασφάλισης ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα. Συγκεκριμένα η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου στο Λονδίνο, Πρόγραμμα ΕΜΤΝ (Euro Medium Term Note) συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, με συντονιστή την Morgan Stanley & Co. International Limited.

Η Εμπορική Τράπεζα προτίθεται να χρησιμοποιήσει το Πρόγραμμα ΕΜΤΝ για την έκδοση ομολόγων μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης διάρκειας, ώστε να διευρύνει περαιτέρω τις πηγές άντλησης κεφαλαίων. Το Πρόγραμμα έχει βαθμολογηθεί με Baa1 από τη Moody’s, BBB- από τη Standard and Poor’s και BBB+ από τη Fitch.

Η πρώτη έκδοση του Προγράμματος θα είναι ομολογιακό δάνειο Μειωμένης Εξασφάλισης, όπου οι τίτλοι θα έχουν δεκαετή διάρκεια, με δικαίωμα του εκδότη για πρόωρη αποπληρωμή στα πέντε έτη, με κυμαινόμενο επιτόκιο. Ανάδοχοι της πρώτης έκδοσης έχουν ορισθεί οι τράπεζες Morgan Stanley, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και η ημερομηνία έκδοσης θα ορισθεί στο επόμενο διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα