BNP Paribas, Standard Chartered : Αναζητούν δανειστές για την GAIL

Και τη χορήγηση δανείου 150 εκατ. δολ., πενταετούς διάρκειας
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2004 09:13

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ αναζητούν, BNP Paribas SA και Standard Chartered Plc, για τη χορήγηση δανείου ύψους 150 εκατ. δολ. πενταετούς διάρκειας και για λογαριασμό της GAIL (India) Ltd., της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας διανομής φυσικού αερίου της Ινδίας, σύμφωνα με τραπεζίτη.

Η εταιρεία, η οποία προμηθεύει το 95% του αερίου που χρησιμοποιείται στην Ινδία, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την επέκταση του δικτύου διανομής της, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή J.K. Jain. Η GAIL διαθέτει 4.400 χιλιόμετρα αγωγού (2.734 μίλια) στη δεύτερη πιο κατοικημένη χώρα του κόσμου. Η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το δάνειο.

Η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ινδία θα αυξηθεί στα 145 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως μέχρι το 2007, από 110 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών. Η Ινδία πέρυσι, παρήγαγε 29 δισ. κυβικά μέτρα αερίου.

Η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται συνεχώς και τα βασικά επιτόκια δανεισμού βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1973, γεγονός που αυξάνει τον δανεισμό. Τα δάνεια προς τις ινδικές επιχειρήσεις το τρίμηνο μέχρι τις 25 Ιουνίου, αναρριχήθηκαν στα 349 δισ. ρουπίες (7,57 δισ. δολ.) από 31 δισ. ρουπίες που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Η οικονομία της Ινδίας, της τέταρτης σε μέγεθος οικονομίας της Ασίας, αναπτύχθηκε κατά 8,2% κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, ενώ προβλέπεται να αναπτυχθεί τουλάχιστον κατά 7% το τρέχον έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα