Κάτω από τις 10.000 ο Dow

Απογοητεύουν τα αποτελέσματα
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2004 00:01

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ μέρα ο Dow Jones έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 μονάδων, υπό την πίεση της Microsoft και της Coca Cola, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επενδυτών.

Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου εντός των προσδοκιών, αλλά υποβάθμισε την προοπτική της για το σύνολο του έτους, καθώς εκπνέουν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τις επιχειρήσεις.

Η Coca Cola ανακοίνωσε αύξηση 16% των καθαρών κερδών της, αλλά ο όγκος των πωλήσεών της αυξήθηκε μόνο κατά 1%, πολύ κάτω από τις προσδοκίες.

«Πιστεύω ότι η αγορά απογοητεύεται, όταν διαβλέπει επιβράδυνση το δεύτερο εξάμηνο. Αν οι κερδοφορίες είναι απλώς αναμενόμενες το δεύτερο τρίμηνο, η αγορά συμπεραίνει ότι μπορεί να είναι χειρότερες το τρίτο», εκτιμά ο Πίτερ Μπούκβαρ, της Miller Tabak. Η μετοχή της Coca Cola υποχώρησε 7% και της Microsoft 3%.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές δέχθηκαν στήριγμα από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος ενισχύθηκε, μετά την είδηση ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας Santander Central Hispano βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με σκοπό την εξαγορά της βρετανικής Abbey National.

Η μετοχή της τελευταίας ενισχύθηκε 18%, εν μέσω προσδοκιών ότι τελικά μπορεί να πωληθεί σε τιμή τουλάχιστον 8 δισ. στερλινών (15 δισ. δολαρίων).

Στήριγμα στην ευρωπαϊκή αγορά προσέφερε και η μετοχή της SAP, με κέρδη 2,3%, μετά την είδηση ότι θα αντικαταστήσει τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Aventis στο δείκτη DJ Euro Stoxx 50.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 έκλεισε με άνοδο 0,3%, ενώ αντίθετα ο DJ Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,3%.

«Η ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται κολλημένη στα πιο στενά όρια διακύμανσης των τελευταίων 20 ετών», ανέφεραν στρατηγικοί αναλυτές της Smith Barney.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα