Γ. Αλογοσκούφης: «Επανάσταση ποιότητας» για την τόνωση των εξαγωγών

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2004 16:20

Για την ανάγκη μιας «επανάστασης ποιότητας», προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ανταγωνιστική θέση της χώρας και να πετύχουμε τους στόχους μας για εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή, μίλησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών.

Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε πως ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των εξαγωγών, αλλά απαιτούνται και άλλα. «Είμαστε μία από τις μικρότερες οικονομίες στην Ε.Ε. και γι αυτό θα πρέπει να γίνουμε πιο εξωστρεφείς», τόνισε ο κ. υπουργός, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό εξαγωγών μας είναι το ένα τρίτο του ποσοστού που υπάρχει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων προωθείται το πρόγραμμα «Athens Business Club 2004», κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα προσωπικών συναντήσεων μεταξύ ξένων και ελλήνων επιχειρηματιών, με στόχο την ενημέρωση για επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, υπάρχει και το πρόγραμμα προώθησης και προβολής επιλεγμένων ελληνικών επιχειρήσεων με καινοτομικά προϊόντα, ενώ ένα τρίτο πρόγραμμα το οποίο συντονίζεται απο τον ΟΠΕ και την Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας, στοχεύει στην προβολή ελληνικών επιλεγμένων εταιρειών που έχουν να επιδείξουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας με δυνατότητες εξαγωγών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα