Απογοήτευση από Santander Central Hispano

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκοί δείκτες
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2004 00:01

TΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της American Express, η αύξηση της κερδοφορίας της BellSouth Corp. και τα θετικά σχόλια της Barron's για τη μετοχή της Microsoft βοήθησαν τα blue chip να ανακάμψουν, η τεχνολογία όμως παρέμεινε στο «κόκκινο», καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις προοπτικές των εταιρικών κερδών.

Η αγορά παραμένει τεχνικά εξασθενημένη, οι συναλλασσόμενοι ανήσυχοι για την πορεία των κερδών στο δεύτερο εξάμηνο, ο όγκος περιορισμένος και δεν αναμένεται αλλαγή εάν δεν υπάρξει κάποιο σημαντικό νέο για την οικονομία. Τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά στέγης ήταν θετικά, όχι όμως αρκετά για να πυροδοτήσουν ένα ράλι.

Στην Ευρώπη, η ισπανική τράπεζα Santander Central Hispano κλόνισε τις μετοχές, οδηγώντας το δείκτη FTSE Eurotop 300 σε αρνητικό έδαφος για φέτος, καθώς η αισιοδοξία σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη και την κερδοφορία του δεύτερου εξαμήνου απομακρύνθηκε.

Ο δείκτης έκλεισε με πτώση 0,9%, στις 957,01 μονάδες - πρόκειται για το πρώτο κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος για φέτος. Ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 υποχώρησε 1,2%.

Η μετοχή της Santander υποχώρησε 2,6%, από τη στιγμή που η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διασυνοριακή εξαγορά στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο της βρετανικής Abbey National έναντι 8 δισ. στερλινών. Η μετοχή της τελευταίας υποχώρησε 4%, λόγω απογοήτευσης για τους όρους της συμφωνίας και τις προοπτικές μιας τέτοιας κίνησης.

«Δεν πρόκειται για την εξαγορά μιας λαμπρής επιχείρησης. Είναι σίγουρα πολύ γνωστό όνομα, αποτελεί όμως μια κουρασμένη επιχείρηση», ανέφεραν αναλυτές.

Ανησυχίες για πιθανές αντίστοιχες εξαγορές προκάλεσαν ρευστοποιήσεις στο βρετανικό τραπεζικό τομέα, με τη μετοχή των Barclays, HBOS και Lloyds TSB να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων.

Στο Τόκιο, ο Nikkei έκλεισε στα χαμηλότερα επτά εβδομάδων, λόγω ρευστοποιήσεων στον κλάδο τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα