Ελλατέξ : Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2004 12:35

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η Eλλατέξ Συνθετικές Ίνες, με επιστολή της προς το Χ.Α., γνωστοποιεί τα εξής:

«Σε απάντηση της από 26/7/04 επιστολής σας και ειδικότερα ως πρός το τεθέν τηλεφωνικά ερώτημά σας σχετικά με τον κύκλο εργασιών, η προσπάθειά μας είναι οι επιπτώσεις να είναι οι ελάχιστες δυνατές. Πρός τούτο ο σχεδιασμός μας προβλέπει την διάθεση στην εσωτερική αγορά των αποθεμάτων μας σε έτοιμα προϊόντα που ανέρχονται σε 570 τόννους διαφόρων ειδών και ποιοτήτων.

Περαιτέρω, προς κάλυψη των ελλείψεων που θα δημιουργηθούν σταδιακά, θα επιδιώξουμε την αναπληρωσή τους με εισαγωγές ετοίμων προϊόντων.

Για την κάλυψη των πελατών μας εξωτερικού θα χρησιμοποιήσουμε την θυγατρική μας κατά 100% Ronaltex, η οποία μέχρι τώρα εμπορευόταν αφ' ενός προϊόντα της Ελλατέξ και αφ' ετέρου προϊόντα τρίτων προμηθευτών.

Εφεξής θα επιδιώξουμε να καλυφθούν στο μέτρο του δυνατού από τρίτους προμηθευτές και τα είδη εκείνα που η Ronaltex προμηθευόταν από την Ελλατέξ.

Πάντως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ούτως ή άλλως η αγορά της Ελλάδος και της Δυτικής Ευρώπης όπου δραστηριοποιούμεθα έχει πτωτικές τάσεις οι οποίες σε κάποιο βαθμό θα επηρέαζαν και σε περίπτωση συνεχίσεως της βιομηχανικής παραγωγής.

Κατά τα λοιπά, όπως περιλαμβάνεται και στην ενημέρωση στην οποία προέβημεν, το οριστικό επιχειρηματικό μας σχέδιο επηρεάζεται απο την λύση της πολεοδομικής μας εκκρεμότητος.

Η εκτίμηση που έχουμε αυτή την στιγμή και πιθανολογούμε σοβαρά είναι ότι η εκκρεμότητα θα λυθεί πρό του τέλους του έτους.

Αυτό θα μας επιτρέψει τον οριστικό σχεδιασμό της αξιοποιήσεως του τμήματος των ακινήτων της εταιρείας μας που θα παραμείνουν στην κυριότητα και ελεύθερη χρήση μας με ευρύτατο φάσμα επιτρεπομένων χρήσεων.

Εντωμεταξύ θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την διάθεση των σύγχρονης τεχνολογίας μηχανημάτων της εταιρείας μας, είτε με την μορφή διαθέσεως ως ενιαίου εργοστασιακού συγκροτήματος είτε με την μορφή διαθέσεως μεμονωμένων μηχανημάτων.

Εξ' αυτού του λόγου θα υπάρξουν πρόσθετα έσοδα για την εταιρεία μας. Είναι ευνόητο ότι άν επιτευχθεί η πρώτη λύση θα είναι περισσότερο συμφέρουσα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα