Ιntralot: Nέα σύμβαση με τον κρατικό φορέα της Κολομβίας ΕΤΕSA

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2004 14:04

Νέα σύμβαση, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, υπέγραψε η Intralot με τον κρατικό φορέα ETESA (Empresa Territorial para la Salud) της Κολομβίας, για την αποκλειστική άδεια διαχείρισης αθλητικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου αμοιβαίας και προκαθορισμένης απόδοσης.

Η σύμβαση είναι 5ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης για 2,5 χρόνια και περιλαμβάνει τη σταδιακή ανάπτυξη ενός δικτύου πωλήσεων 5.000 σημείων περίπου σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωση της Intralot σημειώνεται ότι ο ποδόσφαιρο είναι το πιο διαδεδομένο σπορ στην Κολομβία και η διεξαγωγή των προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου αναμένεται να υπερβεί κατά τη διάρκεια της σύμβασης τα 100 εκατ. δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Η Intralot θα εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο on line σύστημα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2005.

Η ETESA είναι κρατικός φορέας με αντικείμενο την παροχή αδειών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα και την επίβλεψη αυτών. Υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και με τα έσοδα του φορέα χρηματοδοτούνται έργα υποδομής και κάλυψη νοσοκομειακών αναγκών των προγραμμάτων υγείας του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intralot μέσω σύμβασης με την DIMAYOR (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κολομβίας) θα αποδίδει ένα ποσοστό επί των εσόδων από τη διεξαγωγή των προγνωστικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κολομβίας είναι μια εξελισσόμενη αγορά, με ετήσιο τζίρο 1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ και περιλαμβάνει αριθμολαχεία και παραδοσιακά λαχεία, ενώ σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει η αγορά των slot machines και video lotteries, τομέας ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και για την Intralot.

Με το έργο στην Κολομβία, τη σημαντική παρουσία στη Χιλή και το Περού, η Intralot επιβεβαιώνει τη κυρίαρχη θέση της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής και δημιουργεί νέα δεδομένα για την επέκτασή της και στις υπόλοιπες χώρες και κυρίως την Βραζιλία και την Αργεντινή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤ



Σχολιασμένα