ΒΕΑ: Η νέα κυβέρνηση να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 16:06
UPD:16:07
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

O πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), Παύλος Ραβάνης τόνισε σε δήλωσή του ότι «τόσο από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έγινε λόγος για στροφή στην μικρο- οικονομία και πλέον σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει εάν και κατά πόσο η πολιτική αυτή θα γίνει πράξη σε μια περίοδο που οι δανειστές επιμένουν στην τήρηση μέτρων και κανόνων που απειλούν με εξαφάνιση τους εναπομείναντες επαγγελματοβιοτέχνες».

Βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αλλαγή πολιτικής και η εστίαση στην πραγματική οικονομία, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Το ΒΕΑ ζητά την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν «σηκώσει» το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης.

Το Επιμελητήριο τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και αυτό σημαίνει αλλαγή πολιτικής και όχι μόνο προσώπων

Φορολογική πολιτική

Σύμφωνα με το ΒΕΑ «είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί η φορολογική πολιτική που ακολουθείται με στόχο να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και να ασκηθεί ουσιαστική πολιτική με στόχο την επίτευξη αναπτυξιακής πορείας, με στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών μέσω της διοχέτευσης ρευστότητας στην αγορά. Η υπερφορολόγηση, η καθίζηση της αγοραστικής δύναμης και η έλλειψη ρευστότητας οδήγησαν 250.000 επιχειρήσεις σε λουκέτο, χωρίς καμία προοπτική επαναλειτουργίας».

Στήριξη των μικρομεσαίων

Πάντως το ΒΕΑ εύχεται στη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία στο έργο της, ενώ ο πρόεδρός του Π. Ραβάνης τόνισε σε δήλωσή του ότι «τόσο από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έγινε λόγος για στροφή στην μικρο- οικονομία και πλέον σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει εάν και κατά πόσο η πολιτική αυτή θα γίνει πράξη σε μια περίοδο που οι δανειστές επιμένουν στην τήρηση μέτρων και κανόνων που απειλούν με εξαφάνιση τους εναπομείναντες επαγγελματοβιοτέχνες.

Ελπίζουμε με την αλλαγή της κυβέρνησης να υπάρξει και μια αλλαγή πολιτικής προς όφελος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ώστε να επιβιώσουν όσες το έχουν καταφέρει έως τώρα».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα