Εύθραστη ανάκαμψη

Καμπανάκι αναλυτών για την Ευρώπη
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2004 00:01

ΤΑ BLUE CHIP στη Wall Street επέστρεψαν πάνω από τις 10.000 μονάδες χθες, στηριζόμενα από τα βελτιωμένα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και το αγοραστικό «κυνήγι» των επενδυτών μετά από τρεις ημέρες ρευστοποιήσεων. Τα εταιρικά αποτελέσματα συνέχισαν να στέλνουν αντιφατικά μηνύματα.

Στην Ευρώπη, τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot και το βρετανικό ασφαλιστικό όμιλο Prudential βοήθησαν τις μετοχές να ανακάμψουν από τα χαμηλότερα επίπεδα του 2004 που άγγιξαν την Τρίτη.

Οι αισιόδοξες επίσης προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο από τον αμερικανικό κολοσσό τηλεφωνίας Verizon Communications απομάκρυναν τις ανησυχίες για τη σταθερότητα των εταιρικών κερδών, ενώ παράλληλα στήριξαν επιλεκτικά ευρωπαϊκές μετοχές από το χώρο της τεχνολογίας, με τη μετοχή της Ericsson να ενισχύεται 4,6%.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 ενισχύθηκε 0,89%, ενώ ο DJ Euro Stoxx 50 1,13%. Η μετοχή της Peugeot ήταν από τους πιο «κερδισμένους» της χθεσινής συνεδρίασης, ενισχυόμενη 6,3%, ενώ μεγάλη άνοδο κατέγραψαν και οι μετοχές του κλάδου ασφαλειών.

Προβλέψεις για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές είναι ευάλωτες σε απότομη πτώση τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με αναλυτές. Ο Ρίτσαρντ Κρόσλι της Teather & Greenwood εκτιμά ότι ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο μπορεί να υποχωρήσει 8% έως 9% από τα σημερινά του επίπεδα, γύρω στις 4.300 μονάδες.

Για το γερμανικό δείκτη DAX, αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αναζητήσει υποστήριξη στις 3.700 μονάδες - περίπου 2% χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.

Για το δείκτη FTSE Eurotop 300 των κορυφαίων blue chip της Ευρώπης, ο Στέβεν Βέσιακ, αναλυτής της ABN Amro, πιστεύει ότι βρίσκεται κοντά στο βασικό επίπεδο στήριξης των 951,59 μονάδων και ότι θα πρέπει να κλείσει πάνω από τις 981,47 μονάδες για να ανακόψει τις πτωτικές τάσεις.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα