Εμπορική: Oλοκληρώθηκε η πρώτη έκδοση 10ετούς Ευρω-ομολόγου Μειωμένης Εξασφάλισης

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2004 14:29
UPD:14:30

Όπως ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα, ολοκληρώθηκε σήμερα, με ιδιαίτερη επιτυχία, η πρώτη έκδοση 10 ετούς ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 350 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα στον εκδότη για πρόωρη αποπληρωμή στα πέντε έτη, με κυμαινόμενο επιτόκιο μέσω της θυγατρικής Emporiki Group Finance PLC.

Η έκδοση έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΜΤΝ (Euro Medium Term Note) που υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Η Τράπεζα αρχικώς σχεδίαζε μια έκδοση ύψους 250 εκατ. ευρώ. Λόγω όμως της μεγάλης υπερκάλυψης της έκδοσης, μετά από μόλις δύο ημέρες προώθησης στην αγορά, η Εμπορική Τράπεζα αποφάσισε να καλύψει μέρος της αυξημένης ζήτησης. Τα κεφάλαια συγκεντρώθηκαν από Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Η έκδοση βαθμολογήθηκε με Baa2/BB+/BBB και το ομόλογο είναι κυμαινόμενου επιτοκίου με κουπόνι Euribor 3 μηνών + 75 μονάδες βάσης για τα πέντε πρώτα έτη, ενώ θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι Morgan Stanley, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι ABN AMRO, CALYON, EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Τράπεζα Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα