Barilla Hellas: Σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα 5 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 15:29
UPD:15:48
Barilla

Με τζίρο άνω των 100 εκατ. ευρώ στις χώρες που δραστηριοποιείται έκλεισε το 2013 για την Barilla Hellas, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ο τζίρος άγγιξε τα 74 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία τα 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην δυναμική πορεία στην Ελλάδα, στην αύξηση των πωλήσεων διεθνώς, καθώς και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και του κόστους παραγωγής.

Σημαντικά οφέλη προκύπτουν από τις συστηματικές επενδύσεις στις βιομηχανικές μονάδες της που υλοποιούνται με αμείωτους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Η Barilla Hellas επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως κατέχει μερίδιο αγοράς 41,1% σε όγκο και 44,8% σε αξία, προπορευόμενη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από την δεύτερη εταιρεία. Ειδικότερα, τα προϊόντα MISKO κυριαρχούν με 34,3% μερίδιο σε αξία, και 32,3% μερίδιο σε όγκο. Η ίδια εικόνα εμφανίζεται και στο α’ εξάμηνο του 2014.

«Η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω διεθνή επέκταση με κέντρο την Ελλάδα  αξιοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό, εγκαταστάσεις και φυσικούς πόρους. Οι επενδύσεις που συνεχίζονται συστηματικά στις εγκαταστάσεις μας σε Βόλο και Θήβα, εκφράζουν την θέληση της Barilla Hellas να συμβάλει έμπρακτα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα