Ενισχυμένο παραμένει το δολάριο

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2004 15:55

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων διατηρείται και σήμερα το δολάριο, χάρη στην ώθηση που δέχθηκε από την ανακοίνωση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board ανήλθε τον Ιούλιο στο 106,1 δινοντας το έναυσμα για επανάληψη του ράλι του δολαρίου που άρχισε την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ όμως τα τελευταία στοιχεία επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της αγοράς για μια ακόμα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και προσέφεραν στήριξη στο δολάριο, παράλληλα άφησαν τους επενδυτές να αναζητούν για νέους ενδεικτικούς παράγοντες.

Όπως μάλιστα εκτιμούν αναλυτές, «για την ώρα η αγορά θα δοκιμάσει το επίπεδο των 112 γιεν ανά δολάριο και αν ξεπεράσει αυτό το όριο, οι traders θα δοκιμάσουν το όριο-κλειδί των 115 γιεν».

Αυτή την ώρα ο δολαριο αγοράζει 111,16 γιεν, ελάχιστα κάτω από την υψηλότερη τιμή του τις τελευταιες πέντε εβδομαδες στη Νέα Υορκη (111,19 γιεν).

Την ίδια ώρα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,20660 δολάρια χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές από αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα