Υπεβλήθησαν οι οικονομικές προσφορές για τον προαστιακό

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2001 19:04

Οι πέντε προεπιλεγείσες από την ΕΡΓΟΣΕ κοινοπραξίες κατέθεσαν τις οικονομικές προσφορές τους για την ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή των έργων υποδομής της νέας διπλής προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών - αεροδρομίου στα Σπάτα.

Οι προσφορές αναμένεται να αξιολογηθούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Το συγκεκριμένο τμήμα του προαστιακού, προϋπολογισμού 30 δισ. δρχ., θα κατασκευαστεί κατά μήκος της Αττικής Οδού.

Οι πέντε προεπιλεγείσες εταιρείες και κοινοπραξίες είναι: Χόχτιεφ - Κ/Ξ προαστιακού σιδηροδρόμου ΤΕΡΝΑ ΑΕ, ΓΕΚ ΑΕ, ΙΜΠΡΕΤΖΙΛΟ SPA - ΑΣΤΑΛΝΤΙ - Κ/Ξ ΑΚΤΟΡ ΑΤΕ, Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ, ΤΕΒ ΑΕ - Κ/Ξ ΑΕΓΕΚ Ευκλείδης, ΕΤΕΠ, ΜΕΤΩΝ. Σχετικά με τις δύο άλλες εργολαβίες του προαστιακού, συνολικού προϋπολογισμού 177 δισ.δρχ., η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών της ΕΡΓΟΣΕ (θυγατρικής του ΟΣΕ) αναμένεται να έχει καταρτίσει τα τεύχη δημοπράττησης του έργου έως τα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μεγάλες εργολαβίες είναι:

- Η κατασκευή έργων υποδομής τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και σιδηροδρομικού κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), έργων υποδομής για την ολοκλήρωση του ΣΚΑ και όλων των απαιτουμένων έργων σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, ηλεκτροκίνησης και σιδηροδρομικών σταθμών για την πλήρη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Τρεις Γέφυρες-ΣΚΑ-Νέο αεροδρόμιο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 113 δισ.δρχ.

- Η κατασκευή έργων υποδομής, σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, ηλεκτροκίνησης και σιδηροδρομικών σταθμών για την αναβάθμιση και πλήρη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών στο τμήμα Ρέντης- σιδ. σταθμός Αθηνών-Τρεις Γέφυρες, έργο προϋπολογισμού 64 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα